Aparate foto, obiective si accesorii foto

photosetup.ro
espressocafe.ro

joi, 19 noiembrie 2015

Echipamentele fotografului pentru nunta

Fotograful. Un om care la prima vedere pare a fi la fel ca toti ceilalti. Daca il urmaresti cu atentie, descoperi ca e diferit de restul lumii, mai ales daca e fotograf de oameni si nu de natura statica. Desi apreciez cum se cuvine fotografiile facute in natura, imi dau seama ca este mult mai greu sa surprinzi oamenii, mai ales daca faci acest lucru la un eveniment atat de important cum este nunta, cand fiecare invitat doreste sa iasa cat mai bine in poza, iar mirii spera ca fiecare dintre fotografii sa fie o capodopera. Asta-vara, la nunta prietenilor nostri, am remarcat echipamentele fotografului pentru nunta si atunci am inteles, poate pentru prima data in viata, de ce pozele facute la nunti sunt mai scumpe decat cele pentru buletin, de exemplu. Fotograful investeste bani grei in aceste echipamente, are grija de ele de parca i-ar fi copii. In plus, el are suflet de artist, are mana ferma si ochi de vultur cu care sa surprinda cele mai emotionante clipe, sa scoata in evidenta frumusetea oamenilor, a decorurilor, a intregului eveniment. 

La nunta prietenilor mei, fotograful a fost tot timpul activ, s-a invartit printre invitati, a incercat sa surprinda absolut orice miscare, a fotografiat si filmat totul. Va garantez ca nu i-a fost usor deloc, dar s-a descurcat minunat, iar fotografiile au iesit fenomenale. Eram 150 de persoane in salonul elegant. Multi dansau, faceau planuri pentru a fura mireasa, radeau si povesteau. Nu i-a scapat nimic din toate astea fotografului. Echipamentele fotografului pentru nunta erau asezate undeva langa formatia care ne-a incantat auzul o noapte intreaga. Din cand in cand omul mergea acolo, verifica daca e totul in regula, schimba un obiectiv cu altul, un stativ cu altul si se intorcea in mijlocul petrecerii pentru a nu rata nici un moment important. Inainte de asta, la biserica, a refuzat sa ne faca fotografii pana a gasit un loc unde peisajul parea de vis, ca pozele sa iasa cat mai frumoase, sa nu se vada in spatele mirilor un decor murdar, saracacios sau cine mai stie cum. E normal sa il apreciem si sa il laudam pe fotograf, nu?

Faza cea mai tare a fost, dupa cum era de asteptat, atunci cand s-a furat mireasa. Un grup de prieteni a planuit asta inca de la inceputul serii. Aveau masini, pusesera in garda si fotograful de nunta, sa mearga cu ei, alesesera si locul unde sa duca mireasa... In ultima clipa, dupa ce au scos mireasa din salon, un alt prieten a tras atv-ul in fata restaurantului, a urcat mireasa si dus a fost. Nimeni nu stia unde s-au dus, prea putini stiau cine era hotul, nimeni nu avea numarul lui de telefon. Intr-un final s-au intors. Au intrat triumfatori cu atv-ul in salon, au mers pana la masa mirilor, au negociat in aplauzele tuturor... E drept, mirele nu a iesit in pierdere deloc, ba chiar din contra, insa despre asta voi povesti intr-un episod viitor. Astazi am vrut doar sa laud fotograful, sa va spun ca am apreciat ceea ce a facut, dar si sa va fac sa intelegeti ca nu pot iesi fotografii de nunta frumoase daca nu exista un echipament bun, de inalta calitate. 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu