Aparate foto, obiective si accesorii foto

photosetup.ro
espressocafe.ro

miercuri, 1 noiembrie 2017

Cine matura strazile in Scotia?

Vreti sa stiti cine matura strazile in Scotia? Va spun imediat, daca ramaneti pe blog pentru cateva clipe. Daca vreti doar o poveste venita din Scotia, puteti citi Fantoma de la miezul noptii. E o poveste inspirata din fapte reale. S-a petrecut in prima mea saptamana traita aici. Dupa o luna si o saptamana de sedere in Scotia, va pot spune ca nu am vazut nici un om sa mature strazile.

Vantul este cel care se ocupa de curatirea oraselor, plimband frunzele uscate dintr-un loc in altul, dupa un proiect numai de el stiut. Le ridica in aer, le invartejeste, le tranteste iar pe asfalt, le pune sa danseze pe ritm de rock si, in zilele cand e bland si bun, le doineste cu jale, facandu-le sa se unduiasca usor. Baletul frunzelor vrajeste doar trecatorii abia ajunsi in Scotia. Toti ceilalti isi vad de drum, stiind ca in dimineata urmatoare vor gasi frunzele culcusite pe pamantul cald, imbibat de apa ca un burete nestors.


Cine matura strazile in Scotia? Doar vantul, dragii mei. Doar vantul aduna frunzele pe care toamna le-a scuturat. Gunoaiele mari sunt adunate de angajatii primariei cu un cleste lung, iar chistoacele si alte mici gunoaie raman la marginea trotuarelor pana cand natura isi face datoria si le distruge. Mai apoi, ploaia le matura si le ascunde, facandu-le sa dispara fara urma.

Uneori, in noptile cand vantul si ploaia, intr-o ingemanare valsata, isi fac de cap la adapostul intunericului, ochiul atent poate zari covorul de frunze pe care doar vulpile iesite la vanatoare calca tacut, neauzit. Dimineata, cand toate fantomele, vantul si ploaia, merg la somn, trecatorii gasesc strazile maturate. Nici unul nu stie cata munca sta in spatele curateniei ce uimeste intotdeauna turistii veniti in Scotia.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu